понеділок, 16 грудня 2019 р.

Презентація книги "Хай буде атом робітником, а не солдатом"









Щорічно 14 грудня, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС,  в Україні відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС».
 Тож днями у комунальному  видавництві «Лубни» вийшла книга  «Хай буде атом робітником, а не солдатом»(трагічні сторінки історії).
Це видання -  частина великого Чорнобильського літопису.  Унікальні світлини і безжалісні факти повертають нас у ті дні, воскрешають пам’ять про людей, які одними з перших кинулися приборкувати «мирний атом», подано спогади лубенців-ліквідаторів аварії.
Ця книга зіткана із правди, скорботи, мужності людей зібраних у зоні неприборканої стихії.
Авторами-упорядниками книги є голова Лубенської міськрайонної громадської організації «Чорнобильці Лубенщини» Василь Піцура і секретар Лубенської міськрайонної громадської організації «Чорнобильці Лубенщини»,  краєзнавець Іван Лисенко.
Книга видана за підтримки міського голови Олександра Грицаєнка, працівників відділів міськвиконкому  Віктора Щербака, Юрія Литовченка, Лілії Журавель, Віти Коваленко, Олени Сімініченко, Нелі Данильченко, Михайла Антоненко, Тетяни Алєксєєвої  -директора КВ «Лубни», вчителів історії   ЗОШ № 7 Сергія Циганніка, ЗОШ № 10  Ольги Іщенко, краєзнавців Сергія Швецова, Володимира Перелая, Сергія  Козачкова, фотографа та вчителя Олександра Пашніна, голів чорнобильських громадських організацій та ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, вдів померлих ліквідаторів, які надали матеріали для написання книги.
10 грудня в міській бібліотеці для дорослих ім.В.Леонтовича   пройшла презентація даного видання. Зі словами вдячності за проведену роботу над книгою звернулися Маргарита Комарова та Юрій Литовченко.
Перед присутніми виступили  автори-упорядники книги : голова Лубенської міськрайонної громадської організації «Чорнобильці Лубенщини» Василь Піцура і секретар Лубенської міськрайонної громадської організації «Чорнобильці Лубенщини»,  краєзнавець Іван Лисенко.
Своїми спогадами про участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС поділився Микола Чудак. До слова долучився також  краєзнавець Сергій Швецов. Хвилюючими були і спогади переселенки з міста Чорнобиль Наталії Вольніченко.  Зворушливо прозвучали вірші з вуст студента фінансово-економічного коледжу Іллі Лисенка та учениці ЗОШ№ 3 Анастасії Гелей, а також  пісня у виконанні Єлизавети Ніколайчик (викладач музичної школи Аліна Соломаха).
Учасник ліквідації на Чорнобильській АЕС Сергій Дуда подарував присутнім музичне вітання.
В бібліотеці діє книжкова виставка «Біль твоєї землі Україно».

Немає коментарів:

Дописати коментар