четвер, 25 січня 2024 р.

Караван вражень «Стамбул – місто контрастів»

 

           Нещодавно  користувачі  Лубенської міської бібліотеки для дорослих імені Володимира Леонтовича   вирушили у караван вражень «Стамбул – місто контрастів», що проходив у рамках проєкту «Мандрівка без кордонів». Гідом Туреччиною, зокрема Стамбулом, виступила учитель історії Академічного ліцею імені братів Шеметів, любителька  подорожей та цікавих екскурсій Ірина Нестеренко.

      Учні Снітинської гімназії,  активні лубенці, яким до вподоби мандри, поринули у східний світ, місто де зустрічається Європа з Азією – величний Стамбул, що розташувався  на узбережжі Босфору.  Почули про Османську імперію,  правління Сулеймана Пишного та Роксолани, дізнались про місця поховання правителів, архітектурні пам’ятки, релігійні споруди, а також більше про сучасну Туреччину, затишну і привітну,  її традиції, соціальну інфраструктуру, транспорт, кухню, яка вражає екзотикою солодощів.


Розповідь доповнили світлини, зроблені модераторкою заходу  за часів відвідин Стамбулу, книжкова виставка про Туреччину «Вітер мандрів», оформлена бібліотечними працівниками. 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар