суботу, 9 березня 2024 р.

Караван вражень "Туніс - країна, яка вміє дивувати"

Унікальні пам’ятки Карфаген  і амфітеатр в Ель-Джемі,де знімався кінофільм «Гладіатор»,  Кайруан - священне  місто  мусульман Магрибу, місто Сіді-Бусаїд, де білі будинки з блакитними дверима і вікнами   є прекрасним фоном для фотосесій, острів Джерба,  де живуть рожеві фламінго, поєднання арабського колориту і французького шарму – це все Туніс.


       Найменшою  за площею арабською державою Північної Африки  з багаторічною історією і дивовижною природою,  що розташована  на   узбережжі Середземного моря  і межує на південному сході з Лівією і на заході з Алжиром,  в рамках проєкту «Мандрівка без кордонів» , 7 березня віртуально  мандрували користувачі Лубенської міської бібліотеки для дорослих імені Володимира Леонтовича на чолі з гідом Вікторією Левенко, яку представила присутнім бібліотекар Світлана Петрик.

       Також  учасники каравану вражень «Туніс – країна, яка вміє дивувати»  дізнались чим славиться  ця   гостинна країна , а  саме: таласотерапія і безліч полів для гольфу,  фініки і оливкова олія,  різноманітні спеції і виноробство, вироби із срібла в
арабському стилі  і косметика, керамічні вироби і килими. Говорили і про національні страви, освіту і медицину. Розповідь доповнили світлини , зроблені Вікторією Левенко під час мандрів цієї країни.


Немає коментарів:

Дописати коментар