вівторок, 15 жовтня 2019 р.

Патріотична година "Сучасні герої України"





        9 жовтня, напередодні Дня захисника України в міській бібліотеці для дорослих  ім. В. Леонтовича відбулась патріотична година «Сучасні герої України» на яку були запрошені учасники АТО/ООС та учні ЗОШ №7.
         Суворі випробовування останніх років змусили багатьох українців по іншому поглянути на історію держави, усвідомити власне ставлення до рідної країни. Серед них і наш земляк Леонід Шабля – безпосередній учасник антитерористичної операції на сході України, голова ГО «Лубенська районна Спілка ветеранів АТО». Він  розповів про мужність і відвагу воїнів, наголосив на непорушному звязку поколінь. Також він вручив нагороди  фронтовикам  - учасникам АТО/ООС, які проявили мужність і героїзм при захисті суверенітету, територіальної цілісності, незалежності України і з нагоди Дня захисника України: старшому сержанту Віталію Деревянку, підполковнику Сергію Сухині, сержанту Євгену Бублику, молодшому сержанту Роману Супоненку, старшому солдату Івану Макєєву, старшому сержанту Сергію Новоселецькому, молодшому сержанту Сергію Мироненку, старшому сержанту Олександру Литовченку, старшому сержанту Олександру В’юницькому, солдату Анатолію Балі.
       До присутніх  звернулася мати загиблого воїна Романа Павленка, голова міськрайонного відділення «Сімей загиблих учасників бойових дій Полтавщини» Тетяна Павленко, яка розповіла, що її син, як і кожна людина дуже любив життя, та коли настав  вирішальний час для країни, він без вагань пішов на війну і віддав своє життя за Україну та  закликала  шанувати світлу пам’ять  загиблих.
      До слова долучилася і волонтер, людина з активною життєвою позицією, поетеса Ніна Шерстюк та подарувала всім присутнім захисникам свою поетичну збірку .
       А знаний  в Україні бандурист, вокаліст, активний громадський діяч Віталій Мороз не лише словом,  а й піснею закликав до єдності та до захисту України.
А на закінчення  заходу  в залі полинув Гімн України, заспіваний Віталієм Морозом та підхоплений всіма присутніми.
      До уваги користувачів в читальному залі бібліотеки діє книжкова виставка «Життя віддали за Україну».
      

Немає коментарів:

Дописати коментар