понеділок, 16 грудня 2019 р.

Година-роздум "Життя людини - найбільша цінність"




4 грудня в міській бібліотеці для дорослих ім В.Леонтовича для учнів Лубенського професійного ліцею організували годину - роздуму «Життя людини — найбільша цінність».
Метою заходу було розширити знання учнів професійного ліцею про важливість усвідомлення власної системи життєвих цінностей, різниці між цінностями матеріальними та духовними, розуміння того, що найцінніший дар — це дар життя. Адже життя людині дається їй тільки раз і кожній своє. Проте як вона зуміє розпорядитись цим даром залежить від неї самої.Директор Лубенського міського  центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді – Віктор Цимбал наголосив, що саме Конституцією України визначено, що найвищою соціальною цінністю є людина, її життя та здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека. Також розповів про Всеукраїнську акцію «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Говорив про актуальні для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та відповідальність  при вчиненні цькування та порушень прав людини.
Година- роздум пройшла в активному обговоренні та висловлюванні думок.
Сподіваємось в залі не залишилось байдужих після перегляду  кадрів з фільму «Заплати другому» за романом   Кетрін Райан Хайд .
Захід доповнив відеоролик про зміст життя та призначення людини на Землі. На завершення кожен учасник  отримав цікаві нагадування із  «Скриньки побажань.
 Для підлітків бібліотекарками була підготовлена книжкова виставка  «Життя людини – найвища цінність» та рекомендаційний список художньої літератури для юнацтва враховуючи їх запити та особисті уявлення .

Немає коментарів:

Дописати коментар