вівторок, 2 серпня 2022 р.

Виставка-перегляд «Книги письменників-натуралістів»

 


Краса знаходиться в очах того, хто дивиться.

Англійське прислів’я

Природа — це радість, ніжна і велична, це краса, ні з чим не зрівнянна і нічим не замінна. Кожна людина намагається зрозуміти її, збагнути велич оточуючої могутньої краси, поріднитися з нею. А деяким вдається так близько підійти до таємниць природи і зрозуміти їх, що, вдячна, вона щедро ділиться з такими людьми найпотаємнішим. Серед щасливців — і письменники-натуралісти, котрі зуміли розповісти про все живе з такою правдивістю і захопленням, що запам’яталися своїми творами багатьом поколінням читачів.

В Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. Володимира Леонтовича оформлена книжкова виставка-перегляд «Книги письменників-натуралістів» (в рамках бібліотечного проекту «Життя в стилі ЕКО»).

Зоорятівник і людина, яка випередила час, учений-практик, письменник-натураліст, веселий оповідач. Він любив тварин не за принесену ними користь, а просто тому, що вони неповторні творіння природи, чому і вчив всіх своїми книгами і фільмами, в які  вклав всю силу свого таланту. Все це про Джеральда Даррелла.  Книги Даррела «Моя сім'я та інші звірі», «Птахи, звірі і родичі», «Сад богів» та інші  бібліотека має в своєму фонді.

Відкрити дива світу нам допоможуть книги знаних українських авторів Миколи Будлянського, Григорія Шведа, Андрія Кондратюка, Івана Носаля, Артура Ярещенка, які представлені для перегляду.

Прочитавши такі книги  ми стаємо чуйнішими, добрішими серцем і душею, вони навчають нас розуміти мову і життя наших «молодших» друзів, адже людина, хоч вона і найвища істота на Землі, без спілкування з флорою і фауною, бідна і нещасна, нічого не варта.

Немає коментарів:

Дописати коментар