четвер, 27 червня 2024 р.

Книжкова виставка "Духовний скарб Олени Пчілки"

 

Українська письменниця, етнограф, перекладачка, громадська і культурна діячка, сестра Миколи Драгоманова, мати Лесі Українки, наша землячка (уродженка міста Гадяч) Ольга Петрівна Косач-Драгоманова, знана за псевдонімом Олена Пчілка – яскрава індивідуальність  в історії українського культурного життя другої половини XIX-першої чверті XX ст.

Виставка-перегляд "Конституція у часі і постатях"


  Виставка-перегляд «Конституція у часі і постатях» оформлена в Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені Володимира Леонтовича до Дня Конституції України.

середа, 26 червня 2024 р.

Книги із серії «Коронація слова»


   Проект «Коронація слова» був заснований у середині 1990-х рр. Мета його – підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих романів, підтримка сучасного літературного процесу.«…таки є нова українська література. Це перелом. Література є», - так писав письменник Юрій Мушкетик після прочитання творів, які були надіслані на конкурс «Коронація слова».Лубенська міська бібліотека для дорослих імені Володимира Леонтовича запрошує користувачів звернути увагу на книги, які стали переможцями літературного конкурсу творів «Коронація слова».

     

  

  Достигаюче літо впевнено крокує нашим затишним містом. Канікули у розпалі – мандрівні, трудові, цікаві, звичні, різні, одним словом, канікули.

     Коли ідуть теплі дощі чи сонце припікає, коли не знаєш, де себе подіти,  а чи трохи набридла монотонність буденна – відчини впевнено двері до гостинної зали бібліотеки, щоб перегорнути паперові сторінки надзвичайно цікавих, захоплюючих, різножанрових книг. Книги ці незмінні порадники, які і дивують, і допомагають, і надихають, і спонукають до роздумів.

    Лубенська міська бібліотека для дорослих імені Володимира Леонтовича має в своєму фонді книги на різний смак та вподобання і для наших юних користувачів, а також літературу за шкільною програмою.


середа, 19 червня 2024 р.

Авторська зустріч з письменницею Наталкою Фурсою «Коли слова торкаються душі»

 

   18 червня користувачам Лубенської міської бібліотеки для дорослих імені Володимира Леонтовича випала чудова нагода поспілкуватися з Наталкою Фурсою,  відомою і знаковою в українській літературі поетесою, прозаїком, представницею Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, Асоціації українських письменників, лауреаткою премій імені Леоніда Бразова, Анатолія Криловця, Пантелеймона Куліша.

вівторок, 11 червня 2024 р.

Літературна подорож "Літо, книга, діти - будем весело дружити"


    Літо – улюблена пора року для дітей, особливо школярів. Не треба прокидатися рано, виконувати домашні завдання, робити тести, писати контрольні. Літо – час гостинців від природи та життя.

четвер, 6 червня 2024 р.

Відеоподорож "Відкриваємо вікно в Америку"


В рамках проєкту «Мандрівка без кордонів» 6 червня в Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені В. Леонтовича разом з модератором заходу архітектором Іриною Казаковою відкривали «вікно» в Америку.

середа, 5 червня 2024 р.

Еко-викладка «Живої природи душа промовляє» (в рамках бібліотечного проєкту «Життя в стилі ЕКО»)


Щорічно 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища.

    Всі ми живемо на одній планеті, і захистити її наше першочергове завдання. Лубенська міська бібліотека для дорослих імені В. Леонтовича оформила еко-викладку «Живої природи душа промовляє» в рамках бібліотечного проєкту  «Життя в стилі еко».

вівторок, 4 червня 2024 р.

Вулична виставка "Книги в пошуках читача"

 

    З метою популяризації читання серед різних вікових категорій, особливо молоді, орієнтованої нині переважно на спілкування у віртуальному середовищі,  та в рамках проєкту «Бібліотека – платформа єднання навколо читання» Лубенська міська бібліотека для дорослих імені В. Леонтовича організувала вуличну виставку «Книги в пошуках читача».