вівторок, 11 червня 2024 р.

Літературна подорож "Літо, книга, діти - будем весело дружити"


    Літо – улюблена пора року для дітей, особливо школярів. Не треба прокидатися рано, виконувати домашні завдання, робити тести, писати контрольні. Літо – час гостинців від природи та життя.

   Отож справжнім гостинцем для учасників літературної подорожі «Літо, книга, діти – будем весело дружити», яка відбулася  в Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені В. Леонтовича 11 червня, стали лялькові мініатюри «Клоун вітає», «Баба Яга в гостях», «Побрехеньки» у виконанні акторів народної аматорської лялькової студії «Гостинець» Центру культури і дозвілля Лубенської міської ради (керівник Тетяна Селюк). Майбутні п’ятикласники та шестикласники Першої гімназії імені Матвія Номиса, які нині відвідують літній природничо-мовний табір (вчителі: Людмила Салівон, Вікторія Чорнуха, Артем Бондаренко), із захопленням малювали разом із Клоуном та аплодували   персонажам  лялькових мініатюр.

 Далі разом з бібліотекарем Світланою Петрик діти подорожували книжковими поличками книгозбірні, на яких є чимало цікавого для юних читачів: твори українських та зарубіжних письменників, різні за тематикою і навіть розмірами (мініатюрні кишенькові видання, книги-гіганти).

  Активно діти грали і в гру «Добавлянка» разом з літераторкою вчителькою Лубенської гімназії імені Володимира Малика Ларисою Назаренко, яка познайомила присутніх зі своїми віршами для дітей і про дітей, останніми поетичними доробками та ще й надала можливість  кожному в залі відчути себе поетом.


  Завершилася літературна подорож переглядом короткометражного фільму «Бешкетники» про пригоди п’ятикласників, знятого за мотивами повісті Ольги Хало.




Немає коментарів:

Дописати коментар