четвер, 25 липня 2024 р.

Виставка-гід "Найцікавіші куточки нашої країни"

 

    Віковічні гори та швидкоплинні річки, темні печери і широкі степи, розкішні палаци, нездоланні замки… У кожній області нашої країни є місця, які вражають, захоплюють, причаровують і назавжди залишаються у пам’яті людей, які там побували.

   Виставка-гід «Найцікавіші куточки нашої країни», що діє в Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені Володимира Леонтовича, проведе користувачів книгозбірні  біосферним заповідником «Асканія-Нова», «Олешківськими пісками», дендрологічним парком «Софіївка», Одеськими катакомбами, розповість про острів Хортиця, Аккерманську фортецю, озеро Синевир, печеру «Оптимістичну»…

      Ближче познайомитися з Україною, торкнутися багатств нашого краю та відвідати усі цікаві місця зараз, на жаль, ми не можемо. Під час бойових дій багато об’єктів культурної спадщини  були знищені, пошкоджені, потрапили під загрозу. За даними Міністерства культури та інформаційної політики на даний час 1062-ом пам’яткам завдано шкоди, а 44% площ усіх заповідників та національних парків знаходяться на тимчасово окупованих територіях або в зоні бойових дій. Прикро, що ці цифри щодня зростають. Та попри продовження війни, вже сьогодні українці складають плани відновлення усього зруйнованого.

Немає коментарів:

Дописати коментар