понеділок, 26 грудня 2016 р.

Творча зустріч

«Крим, який ми любимо» - під такою назвою пройшла в міській бібліотеці для дорослих ім. В.Леонтовича із шанувальниками та  студентами медичного училища творча зустріч з письменницею Раїсою Плотниковою , адже нещодавно у видавництві «Пульсари» вийшла однойменна книга, яка об’єднала під своєю обкладинкою художні твори більш як ста письменників – класиків української, кримськотатарської та частково російської літератури і сучасних авторів.
Особливо приємно те, що в цю збірку ввійшли і твори наших земляків: письменника, громадсько-політичного діяча В. Леонтовича, ім’я якого носить наша бібліотека та місцевої письменниці Раїси Плотникової, творче життя якої сповнене вагомими здобутками на літературній ниві.
Раїса Плотникова – член Національної спілки письменників України, лауреат Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання», всеукраїнського літературного фестивалю «Просто так», Міжнародної літературної премії «Коронація слова», премій імені Леоніда Бразова, Івана Котляревського, Володимира Малика.
А на зустрічі Раїса Плотникова поділилась враженнями від поїздки в Крим, зокрема в Коктебель із його «медовим повітрям та легким шурхотом моря» та про історію написання твору «Коктебельська загадка мого діда», який ввійшов в дану книгу.
Гармонійним доповненням її розповіді були уривки з оповідання, які озвучила Наталія Медведовська.
А твори нашого земляка, який нині мешкає в Криму, лауреата премій імені В.Симоненка та В.Малика Сергія Сурмача прочитали Сергій Калашніков, учень ЗОШ №1 Іван Сластьоненко та студенти медичного училища Ярослав Ткаченко і Артур Ксьонз.
Своїми враженнями від Криму та захопленням від творів Р.Плотникової поділились Л. Кириленко, І. Козачкова та В. Панченко.


Зустріч супроводжувалась презентацією кримських краєвидів. Всі бажаючі могли долучитись до перегляду тематичної виставки «Перлина України».

Немає коментарів:

Дописати коментар