понеділок, 26 грудня 2016 р.

Година застереження "Не віднімай у себе завтра"

Важливим напрямком роботи міської  бібліотеки  для дорослих
ім. В. Леонтовича є популяризація серед  користувачів  здорового спосібу життя.
На жаль , дуже актуальна в наші дні проблема вживання алкоголю, тютюну і наркотиків, від цього страждає все суспільство, але в першу чергу під загрозу ставиться підростаюче покоління, адже у  підлітковому віці існує небезпека першої спроби вживання наркотичних і психотропних речовин.
З метою профілактики шкідливих звичок 17 листопада    в бібліотеці  відбулася зустріч учнів  загальноосвітньої школи №7  з головним лікарем-наркологом Лубенського обласного наркологічного диспансеру  Антоном Смагіним,  який розповів   про вплив паління, алкоголю та наркотиків на  організм, про наслідки для здоров'я та самопочуття, а також навів різні приклади з досвіду своєї роботи з пацієнтами.    
На заході  учні також   мали можливість поспілкуватися з соціальним  працівником кабінету  «Довіри», яка діє при Лубенській поліклініці  Олександром  Жаданом.  Кабінет  надає  послуги з діагностики ВІЛ-інфекції, а також  проводить організаційно-методичну роботу за питаннями профілактики ВІЛ-інфекції/СНІД . Присутні більше дізналися про хворобу: шляхи передачі ВІЛ від однієї людини до іншої, перебіг хвороби  та  роботу по профілактиці захворювання, адже кожна людина повинна усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю.  
   Протягом всієї зустрічі учні  мали змогу задавати запитання, на які отримували професійні відповіді та коментарі.

 В бібліотеці діє  книжкова виставка «Зупинись над прірвою».

Немає коментарів:

Дописати коментар