вівторок, 24 січня 2017 р.

Презентація документального фільму "Сковородинівська географія"

9 січня у міській бібліотеці для дорослих ім.В.Леонтовича відбулась презентація документального фільму «Сковородинівська географія», присвяченого деяким епізодам з мандрів українського філософа Григорія Сковороди.
Уперше зйомки відбулися в тих місцях, які практично не відвідують шанувальники та дослідники його творчості: Охтирський Троїцький монастир, Лебедин, Бахмут, села Безруки, Рябушки, Моначинівка, Стариця, Писарівка, а також  сковородинівські реліквії, призабуті пам’ятки та документи, пов’язані з цими місцями. Вперше також подана відеоісторія пам’ятників Григорію Сковороді у Лохвиці та у Бабаївських лісах під Харковом.
Автор фільму   відомий харківський журналіст, лауреат премії імені Григорія Сковороди та премії  імені Василя Симоненка 2016 року  Владислав Проненко, який з понад  тридцяти років  журналістської праці майже десять років присвятив українській службі Радіо «Свобода», також працював у східноєвропейській редакції «Німецька хвиля» та українському відділі Ватиканського радіо. Його  перу належать понад чотири сотні публіцистичних статей на гуманітарну тематику, надрукованих в періодиці Харкова, Києва, Львова й у Великобританії, Америці і Канаді. Владислав Проненко також автор документальних фільмів із зони АТО «Східний фронт», циклу відеофільмів «Харківські завулки», «Спасибі , брати Шемети».

Немає коментарів:

Дописати коментар