середу, 18 жовтня 2017 р.

Презентація книги "Воспоминания провинцыального хирурга"


13 червня у міській бібліотеці для дорослих ім.В.Леонтовича відбулась презентація книги "Воспоминания провинцыального хирурга", упорядником якої став заслужений лікар України, член Національної спілки журналістів України та Полтавської спілки літераторів, засновник і очільник обласного благодійного фонду "Слово" імені Володимира Малика, лауреат літературно-мистецької премії ім.І.П.Котляревського, депутат обласної ради Олександр Сиченко. Розповідаючи про спогади відомого хірурга Сергія Тимофеєва, що умістилися у двох частинах книги,  Олександр Сиченко зазначив, що вперше сам почув про їх існування ще у 70-80 роки, а вже з 2001 –го почав над ними працювати.  І то була, хоч і досить захоплива, а проте нелегка робота, бо свої літературні труди Тимофеєв вмістив на 550 машинописних сторінках, і чимало літер були затерті,  відповідно губилися цілі рядки та фрази, від чого зчитувати первинний текст  було досить складно. Тож можна лише уявити, яка величезна творча праця зроблена упорядником.
Що ж до самих "Воспоминаний…", то, говорячи мовою оригіналу книги,  "авторські спогади охоплюють період з кінця XIX століття до 1943 року. У них змальовано образи людей та картини життя того часу, описано події давно відшумілої і мальовничої для нас епохи…". Проте, варто особисто погортати сторінки видання, адже у ній – безцінні матеріали для появи нових і нових праць у багатьох галузях: літературі, історії, краєзнавстві, наукових дослідженнях.
Це відзначено присутніми: краєзнавцем Іваном Лисенком,  депутатом обласної ради Русланом Ляшком, (який був одним із благодійників, завдяки яким "Воспоминания…" побачили світ, поетесою, секретарем літоб’єднання ім. О.Донченка Ніною Шерстюк та іншими присутніми. Також упродовж заходу звучали уривки з книги, яку Олександр Володимирович не наважився перекладати  українською, аби не порушити багатства, оригінальності та особливості авторського стилю Тимофеєва.
Тираж книги складає всього 500 примірників, частину з яких Олександр Сиченко подарував міським та районній бібліотекам, медичному училищу та іншим лікувальним установам як Лубен, так і області.
Без сумніву, що книга користуватиметься  великим попитом та популярністю серед читачів різного віку, естетичних смаків та уподобань, її вже зараз запитують у бібліотеках та популяризують серед загалу.

Немає коментарів:

Дописати коментар