четвер, 26 квітня 2018 р.

"Доторкнутися словом до серця" зустріч з поетесою Наталією Баклай

Зустріч, що відбулася цього дня в бібліотеці мала назву "Доторкнутися словом до серця" і вона повністю відповідала стилю проведення заходу.
Розпочала його завідуюча бібліотекою для дорослих Світлана Голуб, нагадавши усім присутнім, що глибинність, ліризм та значущість  слова Наталії Баклай гідно оцінені  багатьма літературними преміями: мистецької премії ім. В. Симоненка, В. Малика, П. Мирного, О. Пчілки, Міжнародного конкурсу «Українська мова – мова єднання».
Тож під час творчої зустрічі  усі присутні мали змогу вкотре і вкотре насолодитися неповторним, простим і високим водночас стилем авторки, магічною силою завжди хвилюючих і трепетних рядків. Так, новелу "Легенди прадавнього роду" з книги "Меди терновії" зачитала Любов Лазірська,  лубенські студенти читали вірші "Усе мине, немов торішній сніг", "Не чужі тебе зрадять - свої" та "Лісовий етюд".
Проте, краса та ліризм слова нашої авторки відтворена і в нотах – у творах, що були покладені на музику. Так пісні «Журба» та «Мені з тобою» виконав академічний хор «Камертон» міського будинку культури (керівник Юлія Гриша), соліст квартету «Гілея» Анатолій Супрун Михнівського будинку культури виконав пісню, що народилася з вірша «Біля весільної фотографії батьків».
Особливого  ж звучання поетичне слово набувало у виконанні їх авторки Наталії Баклай, яка зачитала твори зі своєї останньої збірки «Жінка з віршами» та поділилася історією їх написання.
Загалом зустріч у бібліотеці подарувала її учасникам приємні хвилини спілкування та дозволила вкотре доторкнутися до поезії Наталії Михайлівни, яка нікого не залишає байдужим, бо вона також торкається  і до серця.




Немає коментарів:

Дописати коментар