четвер, 19 вересня 2019 р.

Мандри містом "Лубни:миті історії"

Одним із основних напрямків роботи міської бібліотеки для дорослих ім. В. Леонтовича є краєзнавча діяльність. Велика увага приділяється висвітленню історії рідного краю, діяльності видатних діячів та письменників. Популяризації краєзнавства сприяють заходи, де висвітлюється історія краю, його культура, традиції. Зокрема до Дня міста працівниками бібліотеки підготовлено захід - краєзнавчі мандри містом «Лубни: миті історії», який пройшов 17 вересня для студентів першого курсу медичного училища.
       Мандрівка  розпочалась біля будівлі колишнього жіночого єпархіального училища спроектованого академіком архітектури Олексієм Бекетовим, в якій нині знаходиться загальноосвітня школа №10. Потім екскурсанти попрямували до однієї з найгарніших будівель міста - земської лікарні, збудованої архітектором  Дмитром Дяченком та будівлі окружного суду, збудованого за проектом архітектора Бекетова у 1910 році де зараз знаходиться районна держадміністрація. Побували і біля будинку де проживала Катерина Скаржинська – культурна діячка, меценатка, засновниця одного з перших приватних музеїв України та біля будинку де мешкав  письменник Олесь Донченко, біля  памятника Олександра Пушкіна звідки відкриваються мальовничі краєвиди на село Засулля.
       Учасники заходу відвідали  і лісотехнічний коледж та помилувались ландшафтним дизайном цього закладу.
       Екскурсійний супровід забезпечила виконуючий обов’язки головного зберігача фондів краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького Наталія Сахарова, яка цікаво і змістовною розповіла також про часи Вишневеччини, заснування першої в Україні польової аптеки та ботанічний сад, де вирощували лікарські рослини, пам'ятку архітектури Мгарський Спасо-Преображенський монастир, церкви міста, Лубни за  часів німецько-фашистської окупації.
       Екскурсія збагатила студентів, більшість яких приїхали в Лубни на навчання з інших міст, знаннями  історичних фактів, подій, пов’язаних із історією нашого краю, його минулим та сьогоденням.





Немає коментарів:

Дописати коментар