вівторок, 28 січня 2020 р.

Літературне різдво

9 січня в міській бібліотеці для дорослих ім.В.Леонтовича відбулися літературні  Різдвяні зустрічі членів літературного об’єднання ім. О. Донченка та шанувальників  римованого  слова. Захід розпочався симоненківським словом, адже 8 січня поету виповнилося б – 85років.
           Ведучі заходу  голова літоб’єднання ім. О.Донченка  Олександр Міщенко та письменниця Лариса Назаренко нагадали, що цьогоріч  лауреатами літературно-мистецької премії ім.    Василя Симоненка у номінації література і публіцистика стали письменники Микола Ночовний та Андрій Кириченко, а в галузі журналістики від ГО «Лубни-медіа»– Марина Кононенко (Ганна Кревська).
            Гарний настрій присутнім додав прозовий твір Василя Симоненка «Бенкет на току» з вуст студентки медичного училища Поліни Гордієнко.
           Член Національної спілки письменників України з 1980 року Микола Ночовний зачитав свої вірші про кохання, а пані Ганна Кревська поділилась своїми поетичними творами  і  налаштувала аудиторію на різдвяні дива.
           Олександр Міщенко привітав членів літоб’єднання які народилися в січні місяці. Серед них Олександр Печора, Ніна Третяк, Ольга Босікова, Борис Кононенко та сам головуючий Олександр Міщенко, який презентував свою нову книгу «Чаша часу», що вийшла в видавництві «Інтер парк» наприкінці року. Присутні мали можливість насолодитися авторським читанням січневих іменинників та переглянути особисті світлини, які гармонійно доповнили виступи.
            Чарівні слова поезії звучали з вуст Андрія Дальнього, Олександра Кияна, Юлії Манойленко, Лариси Галич, Галини Каранди, Сергія Кравецького та інших членів літоб’єднання.
            Бажаючі мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Творче сузір’я», де зібрані твори літераторів Лубенщини.
          Вечір пройшов в дружній та гармоній атмосфері поетичного духу.



Немає коментарів:

Дописати коментар