середу, 6 квітня 2022 р.

Засідання клубу за інтересами "Палітра"

 

    
   6 квітня у книгозбірні філія №1 Лубенська міська бібліотека для дорослих ім. В. Леонтовича відбулося засідання клубу «Палітра». Говорили про художника-живописця, члена Паризької інтернаціональної спілки мистецтв і літератури, автора близько 1000 картин на сільську і міську тематику Миколу Пимоненка, якому цьогоріч виповнюється 160 років.

 Відеоперегляд репродукцій, аналіз творчої спадщини митця, що вражає багатством кольорів, різноманітністю образів, неперевершеною грою світла і тіні, кольоровою контрастністю став справжнім антидепресантом палітрівцям у часи війни, болю й тривоги за долю своєї країни. 

        Підсумовуючи почуте з вуст спікерів – Миколи Полонського, методиста ДЮКСОТ «Валтекс», Ольги Салій, викладача Лубенської школи мистецтв, Тамари Дяченко, наукового співробітника Лубенського краєзнавчого музею ім. Гната Стеллецького, Юлії Давиденко, бібліотекаря книгозбірні дійшли висновку, що Микола Пимоненко - талант, що підніс українську культуру на світовий рівень. А завершили зустріч на досить патріотичній ноті, словами поета-земляка Василя Симоненка: «Народ мій є, народ мій завжди буде, ніщо не перекреслить мій народ» та висловом, який на сьогодні вже став афоризмом: «Все буде Україна!»











Немає коментарів:

Дописати коментар