вівторок, 19 квітня 2022 р.

Круглий стіл «Біль і пам’ять Чорнобиля»

 


     19 квітня у книгозбірні філія №1 Лубенська міська бібліотека для дорослих ім. В. Леонтовича, за участі ліквідаторів, членів Лубенської міськрайонної громадської організації «Чорнобильці Лубенщини», відбулося засідання круглого столу «Біль і пам’ять Чорнобиля».

Заслухали виступи очільника організації, ліквідатора Василя Піцури та секретаря організації, ліквідатора Івана Лисенка, перегорнувши сторінки історії, що віддаляють нас у часі від однієї з наймасштабніших техногенних катастроф у розрізі 36 років,але живуть у пам’яті чорнобильців, їх сімей, переселенців, молоді.  

Вшанували хвилиною мовчання героїв 86 року, що, боронячи країну від невидимого ворога, пішли у засвіти: лише за минулий рік у Лубенській громаді це близько 60 чорнобильців.Словами шани, поваги і подяки згадали героїв  сьогодення, що безстрашно боронять Україну від вже видимого ворога-агресора.  Поговорили про неспокійні будні держави, про громадську і громадянську позиції кожного громадянина, ліквідатора, який тримає свій фронт на місці, наближаючи таким чином перемогу.Зробили фото на згадку, бо головне – жити, любити, вірити


  







Немає коментарів:

Дописати коментар