понеділок, 18 липня 2022 р.

Виставка-вшаування "Григорій Сковорода: філософія життя і творчості"

 


Григорій Сковорода – філософ, просвітитель-гуманіст, поет, педагог..  Його  ім’я закарбоване  в історії незгасимої мислі й слова. Із саквою за плечима  та флейтою у руці він вимірював  простори Всесвіту,  глибину правди, прославивши свій народ  мудрістю. Перед тронами  владик  філософ не схиляв свого чола, не проміняв чеснот на  достатки, з  народом  розділяв радість і скорботу, в бідності знаходив скарби духовні.

Душевний лад, внутрішня гармонія, чиста совість, сердечний спокій – це той  ідеал самовдосконалення до якого,  за Сковородою,  повинна прагнути людина  через самопізнання, аби бути щасливою.  

Упродовж 300 років дух Сковороди, спраглий до самопізнання та самовдосконалення,  живе поміж нас,  його не здолати ані  руйнівними ворожими ракетами, випущеними   рашистами по музею у Сковородинівці, ані  системами залпового вогню, що дістались  Харківського   педагогічного університету, який гордо носить  ім'я Григорія Сковороди, бо  сила слова і духу  мислителя – нездоланна.  

Виставка-вшанування «Григорій Сковорода: філософія життя і творчості»,  приурочена 300-річчю від дня народження Григорія Савовича, що розгорнулася у  Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені В.Леонтовича,  стане гарним путівником  осмислення багатогранності  його обдаровань.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар