понеділок, 2 жовтня 2023 р.

 


1 жовтня  у Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені Володимира Леонтовича  було  атмосферно, щиро та щемно  на літературному вечорі «Талантом сповнена душа»  з нагоди 75-річчя від дня народження письменника Анатолія Устименка.

 До читальної зали книгозбірні прийшли друзі і товариші ювіляра, пересічні лубенці аби засвідчити шану і повагу талановитому, непересічному Анатолію Устименку.  Поет, прозаїк,  гуморист, художник, майстер шаржу, сміхотворець, член Лубенського літературного об’єднання імені Олеся Донченка, Полтавської спілки літераторів, лауреат премії імені Василя Симоненка активно спілкувався з гостями,  дивуючи їх талантом багатогранної творчості. А дивувати було чим, бо як зауважила ведуча заходу, завідуюча книгозбірні Світлана Голуб,  поетичне слово до ювіляра завітало ще у 15 літ і не полишає до сьогодні .Тож Анатолій Устименко  радував гумором,  віршованими мініатюрами, віршами у стилі монофон. Були і  дружні шаржі, присвяти  мамі, жінці, було і міфологічне, і пристрасне італійське,  і  ліричне лубенське.

         Звісно,  у ювілейний літературний вечір були і подарунки:  квіти, добре слово від голови літературного об’єднання імені Олеся Донченка, редактора газети «Лубенщина» Олександра Міщенка, наукового співробітника Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького Тамари Дяченко, переселенки з Харкова пані Алли,  пісні  на слова ювіляра «Українко, йду я в путь» у виконанні музикантів Анатолія Супруна та Віталія Соляра, «На побачення», у виконанні Леоніда Грабовського, акомпонував музикант Володимир Котюх,


музична композиція  гри на гітарі «Та в небесах  знов повінчають нас» у виконанні музиканта Сергія Дуди, вірші  від учасників  театрального гуртка «Прем’єра» Лубенського центру дитячої та юнацької творчості учнівської молоді (керівник Ольга Петренко) Марії Вакуленко, Дар’ї  Борилюк, Дар’ї Запорожець, Максима Гречаного, Анни Дячук, музичне вітання  від учениці Лубенської  мистецької школи Дар’ї Борилюк (викладач Сергій Дуда). Особливим вітанням для Анатолія Устименка та його дружини  Ніни Іванівни , з якою вони ідуть по життю пліч-о - пліч сорок шостий рік, став «Перший подружій вальс» у виконанні  Олександра та Світлани Васильченків, гумористична пісня «Ой під вишнею, під черешнею» від   лубенця Ісуса Чорнія.

     Отож  многая літа Анатолію Устименку. Нехай його гостре римоване слово  ще багато років радує лубенців. Насолоджуйтеся його творчістю сьогодні і зараз, бо «час не жде і ви його не ждіть»!



















Немає коментарів:

Дописати коментар