середу, 24 квітня 2024 р.

Актуальна розмова "Вплив читання на мозок людини"

 

    Розмова про вплив читання на мозок людини актуальна саме сьогодні, 23 квітня, у Всесвітній день книги та авторського права та Всеукраїнський день психолога. В Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені В. Леонтовича говорили он-лайн зі студентами та викладачами Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.   Розпочала зустріч Віра Пушко, викладач університету, зазначивши важливість теми зустрічі.

   Бібліотекар Світлана Петрик презентувала інформацію про вплив  читання на мозок людини.

   Долучилася до такої актуальної розмови Карина Шевелінда, психолог центру «Надія», до речі, випускниця ЛНУ ім. Тараса Шевченка, яка відмітила, що читання має істотний позитивний вплив на клітини мозку, а сам процес можна розглядати як терапевтичну діяльність, яка знижує стрес, допомагає боротися з депресією, сприяє психічному благополуччю.

    Керівник гуртка «Vmart» опорного закладу «Засульський ліцей» Ісус Чорній активно комунікував з аудиторією. На прикладі творів «Поліанна» Елеонори Портер, «Енн із Зелених дахів» Люсі Мод Монтгомері, «Гаррі Поттер» Джоани Роулінг аргументував, що   книга   впливає на людину, змінює її життя та погляди.

   Доцільною була і соціальна реклама читання, створена колективом Лубенської гімназії імені В. Малика.

   Технічну підтримку заходу надала студентка Навчально-наукового інституту педагогіки і психології ЛНУ імені Тараса Шевченка Дарина Рабовлюк.


   Читайте! Не відмовляйте своєму мозку в цьому задоволенні!

   

 



Немає коментарів:

Дописати коментар