четвер, 4 квітня 2024 р.

Творча зустріч "З любов'ю до життя"

 

Лубенська міська бібліотека для дорослих імені Володимира Леонтовича вже давно стала традиційним місцем зустрічей з талановитими особистостями. От і 4 квітня на творчій зустрічі «З любов’ю до життя»  тепло свого серця і гарний  настрій дарувала  присутнім  талановита, натхненна літераторка з селища Новооржицьке Валентина Хоружа.


     Життєва історія   пані Валентини  бере початок  в селі Клепачі Лубенського району. Тут пройшли дитячі та юнацькі роки. Далі було навчання на філологічному факультеті Полтавського педагогічного інституту,  після  закінчення якого працювала вчителем української мови та літератури Новооржицької загальноосвітньої школи.


      Перші рядки поезії  перо клало на папір  ще в шкільні роки.  Тоді вперше відвідала літоб’єднання, де познайомилась з відомими письменниками  Володимиром Маликом, Петром Лубенським, Петром Мостовим, Борисом Ванцаком, які давали поради поетам-початківцям та навчали  римуванню  художнього слова, а  вже незабаром  в Лубенській районній газеті з'явилися її дебютні вірші.

 У творах Валентини Хоружої – любов   до життя, до рідної землі,  до її краси, до тих, хто живе і трудиться на ній, до  одвічної теми кохання.

Мелодійні вірші авторки лунали у виконанні гурту «Folk daughters» Новооржицького будинку культури під керівництвом Дар’ї Андрусенко, подарувавши ліричний настрій  учасникам заходу. В сучасній обробці прозвучали  і пісні на слова Тараса Шевченка і Василя Симоненка.  

 


 

 



 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар