четвер, 18 квітня 2024 р.

Презентація книги Наталії Баклай та Раїси Плотникової "На два голоси"

 

Два голоси, поєднані єдиним тонким відчуттям земної краси, гармонії, любові та людського болю зібрали 17 квітня в залі Лубенської міської бібліотеки для дорослих імені Володимира Леонтовича велику кількість шанувальників творчості чарівних лубенок, представниць НСПУ, Наталі Баклай та Раїси Плотникової.

   Життя обох письменниць сповнене вагомими здобутками на літературній ниві. А сьогодні світ побачила ще одна поетична збірка «На два голоси», яка складається з двох розділів.


   Поезії Наталі Баклай мають назву «Ліричне сопрано». Глибоким змістом позначене віршоване слово поетеси, в ньому яскраво проявляється самобутність та неповторність, кожен рядок хвилює і западає глибоко в душу, це маленькі сюжети із самого життя. Кожне слово поетеси звучить, як пісня. Присутні із захопленням слухали пісню на слова поетеси у виконанні викладача Лубенської мистецької школи Сергія Дуди.


  У розділі «Імпровізація» розміщено твори Раїси Плотникової. Поетичне слово авторки витончене , філософське, багатогранне. А ще в ньому безкомпромісна правдивість, любов і спопеляюча пристрасть. Шанувальники мали чудову нагоду доторкнутися до палкого слова поетеси, слухаючи вірші в її виконанні. А Ісус Чорній, керівник гуртка «Vmart» опорного закладу «Засульський ліцей» та його вихованка Антоніна Коваленко представили глядачам мініатюри на вірші авторки.

    Щиро   привітали поетес з виходом збірки Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко,  голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко,        начальник Управління культури і мистецтва Юрій Литовченко.



   А поціновувачі поетичного слова пані Наталі та пані Раїси ще довго спілкувалися з авторками, висловлювали вдячність за їх громадянську позицію.

  На заході можна було придбати збірку «На два голоси» та інші книги письменниць. Кошти, виручені з продажу. підуть на потреби  116-ої бригади 147-ого батальйону ЗСУ.



Немає коментарів:

Дописати коментар