четвер, 18 квітня 2024 р.

Презентація книг письменниці Людмили Охріменко

 


«Війна щодня народжує нових героїв. І їхні вчинки мають залишитися в історичній пам’яті. Одними з тих, хто нотує цю історію, є поети та письменники», - такими словами розпочала творчу зустріч із письменницею та волонтеркою з Харкова Людмилою Охріменко  завідуюча Лубенською міською бібліотекою для дорослих імені В. Леонтовича Світлана Голуб.

   Пані Людмила народилася в місті Синельникове на Дніпропетровщині. Тривалий час жила та працювала в Криму, а після анексії переїхала до Харкова. Писати почала ще в дитинстві, але вважала свою творчість аматорством. Війна та окупація Криму стали поштовхом для активної творчості. З 2014 року Людмила Леонідівна займається волонтерством, пише книги про війну. Частину прибутку передає на потреби ЗСУ. Сьогодні авторка презентувала нові твори «Далека блакитна далечінь», «Люлечки – дарувальники снів» (співавтор Євгенія Пірог)  та збірку оповідань «Волонтерські історії. 2014-2022 рік», яка отримала Першу премію Миколи Томенка за найкращу коротку прозу.


    Присутні із цікавістю слухали авторку, яка інтригувала сюжетами презентованих книг та змістовно відповідала на запитання  слухачів, зокрема студентів групи Ф-11 Лубенського медичного фахового коледжу, які завітали на зустріч разом із викладачем зарубіжної літератури  Людмилою  Науменко.


  А бажаючі мали змогу придбати книги, отримати автограф та сфотографуватися з письменницею.


Немає коментарів:

Дописати коментар