понеділок, 31 січня 2022 р.

Засідання клубу «Палітра»

 

         29 січня у філії №1 Лубенська міська бібліотека для дорослих ім. В. Леонтовича відбулося засідання членів клубу «Палітра», що діє при книгозбірні. Воно  було присвячене Олені Зініній-Ярошенко, в дівоцтві – Максимович - українській акторці і співачці (сопрано), уродженці Лубен, учениці Михайла Старицького, якій 30 січня виповнюється 155 років.

  За ініціативи Північно-східного міжрегіонального відділку Українського інституту національної пам’яті, за участі краєзнавця Сергія Швецова члени клубу відкривали кулісу відомого і маловідомого  про життя непересічної лубенки, що віддала театральній сцені 47 років свого життя, була  закохана у театр і сцену, зіграла Харитину з п’єси «Наймичка» Карпенка Карого, Марусю з п'єси «Маруся Богуславка», Азу з п’єси «Циганка Аза» Михайла Старицького та багато інших цікавих ролей, які  будуть варті аплодисментів завжди. 

     А ще дізнались про Лубенський пересувний робітничо-колгоспний театр, який діяв на початку 30-х років XX століття, ознайомилися з книжковою виставкою «Усе життя – театр», не перестаючи відкривати для себе цікаві моменти культурного життя лубенського краю.







Немає коментарів:

Дописати коментар