понеділок, 13 червня 2022 р.

Робота бібліотеки під час війни

 

Робота   Лубенської міської бібліотеки для дорослих ім. В. Леонтовича  в умовах російсько-української війни триває безперервно,  відзначаючись злагодженістю та згуртованістю бібліотечних працівників, які з початком збройної агресії  намагаються зробити свій вагомий вклад у  спільну справу перемоги.

 Наразі  у перші дні війни працівники книгозбірні активно долучились до волонтерської діяльності, що  розгорнулася на теренах громади: плели  маскувальні сітки для захисників, допомагали у роботі гуманітарних складів, розфасовували гуманітарну допомогу для біженців, формували продуктові набори для військових. Бібліотека, виконуючи ряд функцій покладених на неї, намагалася і намагається  створити  позитивний емоційний клімат, моральну розрядку  для користувачів, серед яких внутрішньо переміщені особи, люди, що стали жертвами війни.

Так у книгозбірні  постійно  проходять масові заходи, а завдання бібліотекарів налагодити тісний взаємозвязок  з кожним користувачем, як лубенцем, так і гостем міста.   Наразі було  проведено ряд  наступних  урочистостей та зустрічей: засідання клубу «Палітра», де  читачі  знайомилися з життям і творчістю  художника-живописця Миколи Пимоненка,  круглий стіл «Біль і пам’ять Чорнобиля», учасниками якого стали герої-ліквідатори, авторська зустріч з письменником Олександром Козинцем, артзустріч з акордеоністом,  студентом Національної академії мистецтв ім. Чайковського Тимофієм Ілюхіним,  година поетичного настрою з письменницею Лубенщини Наталією Баклай, творчий перфоманс «Вишивана краса України», підсумкова краєзнавча конференція  вихованців ДЮКСОТ «Валтекс» (до Всеукраїнського дня краєзнавства), презентація книги  Олександра Ігнатенка «Дівчинка-Тінь», літературні варіації з поетом Олександром Печорою, бібліомікс «Літо на книжкових островах» . Ці заходи об’єднують людей та допомагають відволіктися від страшної реальності. 

 Книгозбірня обслуговує внутрішньо переміщених осіб на абонементі,  у читальному залі, даючи можливість гостям міста  знайомитися з бібліотечним фондом, долучатися до лав активних користувачів.

У бібліотеці також можна відсканувати документи, зробити їх ксерокопію, скористатися комп’ютером, публічним доступом до мережі Інтернет, Wi-Fi.
Послуги бібліотеки, які не потребують розхідних матеріалів, для внутрішньо переміщених осіб безкоштовні.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар