середу, 8 червня 2022 р.

Книжкова виставка-круїз "Сім чудес України"

 


 Географія цікавих місць України широкомасштабна та незабутня: архітектурні пам’ятки, заповідники, краєвиди  природи. Тут на різний смак і вподобання, головне - знати про цікаві маршрути, а, не знаючи,  мати бажання відкривати для себе  незвідані шляхи, міста нашої країни, плануючи вояжі, які, безперечно, залишаться у серці назавжди.

 І тут варто згадати про 7 чудес України: собор Святої Софії у Києві - один з найстаріших  храмів  Східної Європи, що  зберігає 260 кв. м. мозаїки і 3000 кв. м. фресок XІ століття; місто Кам’янець-Подільський, що зберегло дух Середньовіччя,  вражаючи  гостей  вдалим поєднанням міцних оборонних мурів, Старого замку (12-13 століття) та високими  стрімкими скелями  каньйону річки Смотрич; острів Хортицю - найбільший острів на Дніпрі, центр  формування запорозького  козацтва; національний  заповідник «Херсонес Таврійський» (м. Севастополь), на території якого можна побачити грецький театр, римські башти,  храм Святого Володимира; Хотинську фортецю, збудовану  у XIII століття на березі Дністра, що бачила  під своїми мурами  полчища воїнів Османської імперії, повстанців Мухи, вояків Дмитра Вишневецького, Петра Дорошенка; дендропарк «Софіївка» (м. Умань) - одне  із найвидатніших творінь світового  садово-паркового  мистецтва  кінця XVIII- першої половини XIX ст.; монастир Києво-Печерська  лавра, заснований у 1051 році монахами Антонієм і Феодосієм.

Книжкова виставка - круїз «Сім чудес України», що  діє в книгозбірні,  допоможе вам  культурно та духовно вивчити Україну. Тож не баріться!

Немає коментарів:

Дописати коментар