середу, 7 грудня 2022 р.

Інформ-реаліз «Запобігання та протидія проявам насильства»

 


7 грудня у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. В.Леонтовича відбувся інформаційний реліз  «Запобігання та протидія проявам насильства». Метою акції, яка підтримується усім цивілізованим світом, є привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

 Наразі координатори мобільної бригади соціально-психологічної підтримки Олена Комарова та Вікторія Соляник, фахівець із соціальної роботи Лубенського міського центру соціальних служб Світлана Кулакова підвищували рівень обізнаності лубенців старшого покоління щодо форм насильства та боротьби з ним.

  Тож ознайомилися з основними статтями Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», опосередковано торкнулися проблем сексуального, дитячого насилля, говорили і про психологічну підтримку, поствоєнну реабілітацію, і про факти насилля у період війни, збором яких наразі займається мобільна бригада. Та з усього почутого засвоїли головне – говорити про насильство – не соромно, а вкрай необхідно, бо це єдиний шлях його подолати!  







Немає коментарів:

Дописати коментар