четвер, 8 грудня 2022 р.

Година правової освіти «Торгівля людьми: сучасне обличчя"

 


8 грудня у Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. В. Леонтовича відбулася година правової освіти «Торгівля людьми: сучасне обличчя".

За участі бібліотекаря Юлії Давиденко, помічника юриста та головного юриста місцевого центру надання безоплатної правової допомоги Станіслава Третяка та Ірини Котляр, учні 9-А класу Лубенської спеціалізованої ЗШ №6 під керівництвом учителя англійської мови Світлани Яценко, активно вивчали дану проблематику на законодавчому рівні.
         Наразі молодь опосередковано ознайомилася із Законом України «Про протидію торгівлі людьми", на реальних  життєвих прикладах розширила спектр знань щодо форм торгівлі людьми, що є грубим порушенням прав людини і серйозним злочином на міжнародному рівні.

 Поговорили і про вербування людей за кордоном, примусове жебракування, сексуальну експлуатацію, небезпеку наруги в соціальних мережах, насилля з боку військових держави-агресора...
       Учні проявили неабияку активність, тож доповідачі відповіли на низку запитань, на зразок як проводиться процедура встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, як діяти та куди звертатися в разі виникнення неприємностей у іноземній країні, цікавилися строком випробувальних термінів у разі порушення закону, як в Україні, так і за кордоном.
       Підсумком правової години стала гра «Міф чи правда», проведена бібліотекарем Юлією Давиденко, де учні у тестовому форматі перевіряли засвоєні знання, упоравшись із завданням на відмінно.
      Цікаво молоді було почути і про проєкт «Волонтер", до якого можна долучитись у місцевому центрі надання безоплатної правової допомоги.  Тож переконані, що число волонтерів Лубенщини наразі зросте, а учасники правової години, збагатившись багажем серйозних знань, будуть як інформаційно обізнаними, так і обачними в житті.






Немає коментарів:

Дописати коментар