вівторок, 6 червня 2023 р.

 


Традиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day). Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

Ідея цього свята покликана привернути увагу світової громадськості до проблем довкілля й підкреслює гостру необхідність кардинальних змін у відношенні людини до природних ресурсів.

       Збереження навколишнього середовища – це питання не лише сучасності, але передусім майбутнього. Ми всі живемо на одній планеті і, забруднюючи її, шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. В Україні проблема екології загострилася ще більше після 24 лютого 2022 року, коли Росія розпочала відкриту агресію.

Українська природа є ще однією жертвою російської агресії. Війна вплинула кожний компонент довкілля – тваринний і рослинний світ, воду, повітря, ґрунт. Наслідки цього негативного впливу будуть довгостроковими та матимуть не лише локальний, а й глобальний характер.

 В Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. В.Леонтовича оформлена книжкова виставка - заклик “Майбутнє планети у наших руках ”, де представлена література присвячена природі і її охороні.

Немає коментарів:

Дописати коментар