неділю, 25 червня 2023 р.

Відеомандри «Албанія – країна озер та гірських вершин»



22 червня користувачі Лубенської міської бібліотеки для дорослих ім. В. Леонтовича здійснили  відеомандрівку країною озер та гірських вершин – Албанією. Ідеальні дороги,  мальовничі серпантини, прозора бірюзова вода, історична спадщина різних культур та цивілізацій - про все це почули любителі мандрів від бібліотечних працівників та модераторки заходу Вікторії Левенко.

Отож почули  і побачили краєвиди сучасної Албанії, яка  наразі лише налагоджує індустрію туризму, адже півстоліття була ізольована від усього світу через  диктаторський режим лідера країни Енвера Ходжа. Були вражені локаціями бункерів, що  масово розкидані по усій країні, а сьогодні мають призначення погребків, хостелів,  здивовані проведенням дозвілля місцевих мешканців старшого віку:  через   сорокарічну заборону купатись у морі – стратегічному військовому об’єкті, вони не вміють плавати.

 А в цілому  були захоплені краєвидами недоторканої природи,  традиціями і гостинністю албанців, народними віруваннями на кшталт опудала на будинках – символу від заздрісників і, звісно, містом Вльора – головним курортом країни, де довелося побувати нашій харизматичні спікерці.


На завершення подорожі допитливі користувачі взяли на замітку поради Вікторії Левенко щодо сувенірів, які варто привезти з Албанії.

 

 




 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар