неділя, 16 липня 2023 р.

 


13 липня в Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім.В.Леонтовича    відбулася авторська презентація книги «Мисливці за градами» члена Національної спілки письменників України Андрія Кириченка.

Андрій Кириченко – кадровий військовий, майор Збройних Сил України. Від 2014 до 2017 року у складі 72-ї механізованої бригади ім. Чорних Запорожців воював на фронтах російсько-української війни. Дотепер продовжує військову службу, поєднуючи її із творчою діяльністю.

Автор поетичних збірок «От така війна», «Це наша правда», «Гільзи у кишені», «Крига ангельських крил». Андрій Кириченко лауреат численних літературно-мистецьких премій.

Фронтові новели «Мисливці за градами» - це не прикрашені реальні спогади, ніби маскувальною сіткою, закамуфльовані художніми описами на скупих сторінках новел про написання яких розповів присутнім автор та зачитав кілька абзаців з нової книги.

Про своє враження від прочитаної новели «Борщ» із нової книги розповіла Ніна Євгеніївна, мама Андрія Кириченка – порадниця, помічниця та найперша поціновувачка його творчості.


Емоційно наповненим був виступ Леоніда Шаблі – учасника антитерористичної операції на Сході України, голови громадської організації «Лубенська районна спілка ветеранів АТО».

До слова долучились і літератори Лубенщини – голова Лубенського  літературного об'єднання ім. О. Донченка, редактор газети «Лубенщина» Олександр Міщенко та секретар цього обєднання, член Національної спілки журналістів України, волонтерка Ніна Шерстюк.

Пісенні та поетичні вітання Андрію Кириченку від юних поціновувачів його творчості прозвучали у виконанні Ісуса Чорнія, Лілії Рябко та Анастасії Перепелиці.


Літній відпочинок не був на заваді волонтерському загону школи №3 під керівництвом вчителя англійської мови Наталії Костюк, які й цього разу були присутні на презентації книги.

Подарована книга з дарчим написом чекає на свого читача в нашій книгозбірні.






Немає коментарів:

Дописати коментар