четвер, 6 липня 2023 р.

Творчий вечір письменниці Ольги Хало «Пелюстковий оксамит слова»

 


5 липня  у Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. В. Леонтовича на творчому вечорі з нагоди ювілейного дня народження  письменниці Ольги Хало «Пелюстковий оксамит слова» панувала атмосфера   свята, добра, людської щирості та вдячності. 

Представники влади, небайдужі лубенці, поціновувачі творчості, друзі по перу, колежанки, молодь – усі, кому близька і дорога  ювілярка, хто безмежно поважає і  заряджається її талантом,  знайшли час аби подякувати і обійняти талановиту лубенку, послухати її мудре поетичне слово, взяти автограф на згадку та подарувати  Ользі Іванівні її улюблені квіти – ромашки.

А розпочався творчий вечір із мандрівки досягненнями і чеснотами, які на життєвому шляху має непересічна ювілярка. Про титанічну працю, адже на сьогодні Ольга Хало авторка 20 книг, жанрову багатобарвність творчої палітри, бо у творчому доробку письменниці, члена НСПУ романи, повісті, новели, нариси, поеми, вірші, байки, сценарій фільму «Лубни в XX столітті», текст гімну міста Лубни, низка перемог у літературних преміях, почесне звання «Людина року Лубенщини - 2010», «Відмінник освіти України» розповіла гостям завідуюча книгозбірні, ведуча заходу, Світлана Голуб.

Талант, гуманність поетичної душі, вірші ювілярки, що  вражають ліризмом,  сучасністю, чіткою громадянською позицією, відмітила у своєму вітальному слові і  заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко. Вона вручила письменниці  грамоту Лубенської міської ради та побажала щедрих літературних врожаїв.

Щиро, з посмішкою, букетом ромашок і міцних обіймів, бадьорих побажань, в яких глибока повага і захоплення творчістю  Ольги Хало висловив  іменинниці начальник Управління культури і мистецтв Юрій Литовченко.


       Теплі слова вітань Ольга Іванівна, як колишня очільниця  літературного об’єднання О. Донченка при газеті «Лубенщина», приймала  і від нинішнього голови літературного об’єднання, редактора часопису «Лубенщина» Олександра Міщенка.

Музичні  композиції в дарунок  ювілярка отримала  і від викладача Лубенської мистецької школи  Сергія Дуди, і від композитора, співака Володимира Матяша, і від учасників  народного аматорського  жіночого вокального ансамблю «Любисток» Ірини Ліхачової та Віри Синебок.


   Креативно вітали Ольгу Хало і колега по перу Анатолій Устименко, і прихильниця таланту  письменниці Наталія Денисова, і друзі та колеги.

Овації та аплодисменти викликало інсценування  літертурно-музичної композиції ювілярки про життя – як спалах  квіткового різнобарв’я, художниці Катерини Білокур, у виконанні Анни Нікітченко, Дар’ї Борилюк, учасниць театрального гуртка «Прем’єра», Лубенського центру дитячої  та юнацької творчості учнівської молоді, керівник Ольга Петренко та Валентина Швайко, центр культури та дозвілля Лубенського ТГ.Вразила загал декламацією вірша Ольги Хало «Не відрікаюсь» Вікторія Хомяк, учасниця театрального гуртка «Прем’єра».


 



А от розвеселила загал, та так, що і аплодували, і підтанцьовували,  Ксенія Сомова, учасниця театрального гуртка «Премєра», зімпровізувавши байку Ольги Хало «Комарове весілля».


       Про давні Лубни, побут  боротьбу за права , історію міста, описану у романі-хроніці Ольги Хало «Корона Вишневецьких» гості заходу почули з вуст  лубенки Наталії Медведовської, яка також долучилась до вітань.

      А от з уривком з поеми «Лубни» Ольги Хало ознайомила присутніх креативна Софія Караулова, учениця опорного закладу «Засульський ліцей». 

Захопило поетичне слово пані Ольги і активного користувача книгозбірні, талановитого лубенця, випускника Київського національного університету культури і мистецтв Ісуса Чорнія, який продекламував вірш зі збірки «Квіти моєї любові».


Побачив загал і відео, де  самодіяльний композитор, краєзнавець Іван Лисенко, який, на жаль, відійшов у засвіти, на слова Ольги Хало виконує  пісню «Зацвітають вишні».

Побачили і відеозапис пісні «Літо» на слова Ольги Хало у гурту «Гілея» на відбірковому турі республіканської програми «Мелодія двох сердець». Неабияк зацікавив гостей  епізод з фільму «Бешкетники», знятий за мотивами повісті Ольги Хало сином письменниці Тарасом. Тож побачили лише врагмент, а   розвиток сюжету за бажанням  знайде кожен у  повісті.

 Ольга Хало приймала вітання, читала вірші, а на завершення заходу  дарувала книги,  щиро, не шкодуючи автографів.

  Тож многая літа Вам, Ольго Іванівно. Нехай ще довго у серці розкошує літо у мирному цвітінні квітів!

 
















Немає коментарів:

Дописати коментар