середу, 6 вересня 2023 р.

Презентація книги Ганни Кревської «Кульбабова стежка»


5 вересня у Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. В. Леонтовича  відбулася презентація книги Ганни Кревської «Кульбабова стежка». Знакова подія у житті письменниці, журналістки,  любительки старовини, давніх фото, мудрих людей, авторки 7 книг сталася у її день народження. Тож пані Ганна  розповіла передісторію написання книги, бо почала працювати над  романом у новелах ще до війни, захотілося   розрадити читача живою полтавською балачкою, а  ще бажалося  аби кожен, «трішки ховаючись під бабину пелену, згадав своє»: дитинство, юність, розповіді  та перекази про те, як свайбилось у селі, як відбували поминки, варили капусняк та пекли смачнючі пироги, такі, що, читаючи, котиться слина сьогодні. Як заважила авторка, а  розповідала вона щиро, колоритно, та так, що зал поціновувачів творчості затамував подих,  вигадки у романі мало, а от автобіографічного чимало.

А ще пані Ганна роздавала автографи та  приймала низку щиросердних вітань, квітів, серед яких  чільне місце мали чорнобривці, і смаколиків на зразок достиглих  монастирських слив. Привітали письменницю добрим словом редакторка газети «Вісник» Людмила Бірюкова, завідуюча книгозбірні Світлана Голуб, провідний бібліотекар, ведуча заходу Людмила Спесивцева,  Світлана Заплавна, онука героїні однієї з новел,  друзі, палкі шанувальники творчості.




Музичні вітання лунили з вуст учениці музичної школи Даніелян Софі, пісня «Я дарую Вам щастя», дуету учениць музичної школи  Анни Кондратенко та Катерини Хахам, пісня «Цвіте терен» (викладач Віра Федьченко).  Смаковито порадувала присутніх уривком з новели «Пироги з піском», презентованої книги «Кульбабова стежка», лубенка Наталія Медведовська. Щира українська пісня була подарована іменинниці учасниками художньої самодіяльності  Лубенської територіальної громади Марією Різвою, Вірою Кривошеєю  під акомпанемент музиканта Володимира Котюха.




Іменинниця щаслива, бо за три роки написала та видрукувала 900 сторінок історичної прози, а презентація роману у новелах «Кульбабова стежка» - це нові емоції для читачів книгозбірні та усіх, кому близьке та дороге слово талановитої письменниці, яку б читав та читав, слухав та слухав, бо емоційно, цікаво та по-українськи щиро!

 






Немає коментарів:

Дописати коментар