понеділок, 16 вересня 2024 р.

Презентація книги письменниці Ольги Хало " У світлості душі"

                                                                                                        «Де світлі рими у слова спішать,

  Де у рядках заплуталася днина – 

Отут  уся дзвінка моя душа:

І радість, і зажура, й Україна.»

Ці слова стали епіграфом до  книги членкині Національної спілки письменників України, лауреатки багатьох  літературних премій  Ольги Хало «У світлості душі», презентація якої відбулась у філії №1 Лубенська міська бібліотека для дорослих імені В.Леонтовича.

Виставка-вшанування «З берегів зачарованої Десни» (до 130-річчя від дня народження письменника Олександра Довженка)

 

   Олександр Довженко… Народжений прекрасною землею, обдарований багатогранними здібностями і талантами, селянський син з берегів зачарованої Десни зміг піднятися до вершин світової слави. Довженко Олександр Петрович – український письменник, кінорежисер, кінодраматург, художник, класик світового кінематографа, режисер культових кінострічок «Земля», «Звенигора», «Іван».

  

четвер, 5 вересня 2024 р.

Виставка-портрет «Прядиво творчості Ганни Кревської»

 

    5 вересня відзначає день народження Ганна Кревська, письменниця, журналістка, член Національної спілки журналістів України, Національної спілки письменників України, лауреат численних літературно-мистецьких премій , авторка поетичних і прозових книг, любителька старовини.

середа, 4 вересня 2024 р.

Година незламності «Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити»

 

29 серпня в Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені В. Леонтовича відбулася година незламності «Уклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити» до Дня пам’яті захисників України.

Виставка-пам’ять "Їх подвигу не буде забуття"

 

     В Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені Володимира Леонтовича діє книжкова виставка-пам’ять «Їх подвигу не буде забуття», де представлені книги про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських захисників.

Виставка-ім’я «Патріарх української літератури» (до 100-річчя від дня народження письменника Павла Загребельного)


   В Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені Володимира Леонтовича діє виставка-ім’я «Патріарх української літератури» до 100-річчя від дня народження Павла Загребельного, українського письменника, журналіста, лауреата Державної премії СРСР, Національної премії імені Тараса Шевченка, Героя України.

Виставка-екскурс "Одна любов у мене – Україна"

 


Книжкова виставка, що оформлена в Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені В. Леонтовича до Дня Незалежності України,  – екскурс, що занурює читача в  багатогранний світ  України, нашої держави як частини європейського простору, історичного розвитку населення на території сучасної країни та її національних героїв, в світ трипільської культури та найдавніших мистецтв рідного краю.

Виставка-ім’я «Голос Нації» (до 50-річчя від дня народження письменника Сергія Жадана)


   «Голос нації» - виставка-ім’я в Лубенській міській бібліотеці імені В. Леонтовича до 50-річчя від дня народження поета, прозаїка, перекладача, громадського діяча, організатора літературних фестивалів, лауреата міжнародних премій, волонтера, учасника гуртів «Жадан і собаки» та «Лінія Маннергейма» Сергія Жадана.

Виставка-символ «Кольори української долі» (до Дня Державного Прапора України)

 

  На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 987 встановлено День Державного Прапора України, який відзначається щорічно 23 серпня.

 

Валентина Хоружа завітала до книгозбірні…


 Навесні цього року, а саме 4 квітня, користувачі Лубенської міської бібліотеки для дорослих імені Володимира Леонтовича отримали приємні враження від справжнього поетичного дійства, яке відбулося в стінах книгозбірні, - творчої зустрічі з  Валентиною Хоружою, талановитою та  натхненною літераторкою із селища  Новооржицьке. «З любов’ю до життя» - це не лише назва заходу, який запам’ятався яскравими самобутніми поетичними рядками авторки, піснями на мелодійні вірші пані Валентини у виконанні гурту «Folk daughters» Новооржицького будинку культури під керівництвом Дар’ї Андрусенко, це ще й життєве кредо поетки.

Виставка-портрет «Провісник українського відродження» (до 190-річчя від дня народження письменника Юрія Федьковича)

 

  До 190-річчя від дня народження письменника Юрія Федьковича в  Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені Володимира Леонтовича оформлена виставка-портрет «Провісник українського відродження».

Виставка-порада «Ліки з вулика»

 

    Книжкова виставка-порада «Ліки з вулика» відкрита в Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені Володимира Леонтовича напередодні Медового спасу в рамках проєкту «Бібліотеки за здоровий спосіб життя».