середа, 4 вересня 2024 р.

Виставка-символ «Кольори української долі» (до Дня Державного Прапора України)

 

  На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 987 встановлено День Державного Прапора України, який відзначається щорічно 23 серпня.

    «Кольори української долі» – назва  книжкової  виставки-символу, оформленої до Дня Державного Прапора України в Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені Володимира Леонтовича. 4 вересня 1991 року національний синьо-жовтий прапор замайорів над Верховною Радою України. 28 січня 1992 року Державний Прапор України затверджений Верховною Радою України. «Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів», - читаємо в статті 20 Конституції України.   Українська національна традиція символічного відображення світу формувалася упродовж кількох тисячоліть. Ключем до розуміння як народного, так і релігійного та державного аспектів є її чільні символи – жовта і синя барви: кольори чистого неба і пшеничного лану.

   Державний Прапор України прийшов до серця нашого народу тернистими шляхами буття. Під час історичних звершень він був, є і буде символом боротьби за національні та соціальні права. У ньому втілені праця, краса, багатство рідної землі, віковічні прагнення до миру.

Немає коментарів:

Дописати коментар