понеділок, 16 вересня 2024 р.

  •  Презентація книги письменниці Ольги Хало   
  • "У світлості душі"  
  • «Де світлі рими у слова спішать,

 Де у рядках заплуталася днина – 

Отут  уся дзвінка моя душа:

І радість, і зажура, й Україна.»

Ці слова стали епіграфом до  книги членкині Національної спілки письменників України, лауреатки багатьох  літературних премій  Ольги Хало «У світлості душі», презентація якої відбулась у філії №1 Лубенська міська бібліотека для дорослих імені В.Леонтовича.

        21-а книга  з творчого доробку письменниці, під сонячно-кульбабовою обкладинкою авторства  Світлани Лісної,  складається  із трьох розділів «Радіємо, печалимось,живем…», «Плекаймо мову», «Вибрики в лісі» . Тематика творів, які ввійшли в збірку надзвичайно широка. В ній і поезія про сьогодення України, її непросту долю на одвічному шляху до омріяної свободи, про нетлінну красу прабатьківського краю, філософські  роздуми про сутність життя та його неповторність, вірші про правильність вживання певних висловів в українській мові та байки,  у яких розвінчуються вади, що порушують гармонію у світі.


Щиро і тепло вітали Ольгу Хало з виходом збірки шанувальники її творчості, члени літоб’єднання імені Олеся Донченка при редакції газети «Лубенщина», редактор книги «У світлості душі» письменник, головний редактор  газети «Лубенщина» Олександр Міщенко, її учениця Анна Лохматова, яка розробила  дизайн та зробила верстку  збірки.

Під час презентації  звучали твори як  у авторському виконані,  так  і у виконанні    педагога Лубенського центру дитячої та юнацької творчості учнівської молоді Іллі Лисенка та вихованців театральної студії «Прем’єра» Костянтина Науменка, Антоніни Коваленко, Анни Дячук, Святослава Сироти, Даші Христюк, Любові Безносюк,Софії Ємченко (керівник Ольга Петренко), які представили глядачам гумористичну композицію  «Вибрики в лісі».









Вірш «Від українського козака»  емоційно прочитав вихованець театральної студії «Прем’єра»  Костянтин Науменко.

 





Поезії із презентованої збірки прозвучали також у записі, які озвучила талановита і творча учениця письменниці Наталія Медведовська.

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар