понеділок, 15 травня 2017 р.

Літературно-музична імпреза "В ній материнська ласка та любов"


20 лютого в міській бібліотеці для дорослих ім. В.Леонтовича для  учнів ЗОШ №7  була проведена літературно-музична імпреза « В ній материнська ласка та любов». 
Поетичні рядки члена Національної спілки журналістів України, заступника голови Полтавської спілки літераторів, голови Лубенської міськрайонної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта», лауреата премій імені Василя Симоненка, Володимира Малика, Леоніда Бразова, загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання» та Всеукраїнського еко-фестивалю «Лель», поета, гумориста, пісняра Олександра Печори, які лунали на заході, розкрили барвистий світ українського слова, його велич та силу.
Кожна мова є самобутня, вона відображає менталітет і звичаї народу, тож учні з цікавістю слухали розповідь керівника Лубенського  єврейського общинного  центру Хесед «Шофар» Любов Перебийніс  про літературу і мову єврейського народу та  про роботу  даного центру. А Вікторія Левковська, член даної громади,  розповіла про роки  проживання  в Ізраїлі та про те, як вона опановувала  іврит.
Із захопленням присутні слухали українські пісні у виконанні учениці музичної школи Анастасії Білик (викладач Валентини Бабенко). Вірш «Українська рідна мова» прочитала учениця 5-го Б класу Єлизавета Давиденко.
Також до Міжнародного дня рідної мови у читальній залі школярів ознайомили з книжково - ілюстративною виставкою «Дзвенить струмочком рідна мова», яка присвячувалась питанням походження, функціонуванню, розвитку та значенню рідної мови.


Немає коментарів:

Дописати коментар