понеділок, 15 травня 2017 р.

Уроки української національної революціїї

Історичний екскурс  під такою назвою відбувся 27 лютого  у міській бібліотеці для дорослих ім. В.Леонтовича, учасниками якого стали учні ЗОШ № 1. Його метою було вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та визнання історичного значення подій, пов’язаних із визвольною боротьбою початку XX століття.
Заглибитись в історію подій Української революції 1917-1921 років присутнім допоміг  методист дитячо-юнацького клубу спортивного орієнтування і туризму «Валтекс» Микола Полонський . Він також розповів про наших земляків, активних учасників національно-визвольного руху, братів Шеметів, Бориса Мартоса, Миколу Порша,Миколу Міхновського.
Своїми спогадами про події Помаранчевої революції (2004-2005рр.) і Євромайдану (2013-2014 рр.) поділився  голова правління Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молода Просвіта», член Національної спілки журналістів України, бандурист  Віталій Мороз.  Присутні також  прослухали кілька українських пісень, які звучали у його виконанні на Майдані у дні Революції гідності . Крім того учні також переглянули  відеофільм «Історія української державн

ості 1917-1921 рр.»




Немає коментарів:

Дописати коментар