вівторок, 16 травня 2017 р.

Краєзнавча година "Видатний зодчий"


       3 березня виповнилось  155 років від дня народження видатного українського  зодчого, академіка архітектури  Олексія Бекетова, який залишив  нам  величезну архітектурну спадщину, що  зворушує і милує око своєю величністю, неповторністю і красою.
З цієї нагоди краєзнавча година «Видатний зодчий», присвячена події,  відбулася в міській бібліотеці для дорослих, слухачами якої стали  учнів  школи № 10 та всі бажаючі.
У нашому місті є два  будинки, зведені за його проектами  і які є  памятками архітектури всеукраїнського значення. Це будинок окружного суду ( нині районна державна адміністрація) та жіночого єпархіального училища ( нині школа № 10).
Про видатного архітектора Олексія Бекетова, його родину, представники якої зробили значний внесок у розвиток науки, освіти і культури, про фундаменентальні споруди, збудовані за проектом Бекетова ( а їх близько ста), що служать людям вже більше століття, а також його картини цікаво і змістовно вели мову науковий працівник Лубенського краєзнавчого музею Тамара  Дяченко, архітектор, лауреат  премії ім. Василя Симоненка Ірина  Козакова, методист дитячо-юнацького клубу спортивного орієнтування і туризму «Валтекс» Микола Полонський.
         Виступи гостей супроводжувались розширеною презентацією. А особливого колориту заходу надавала музика у виконанні юних скрипалів , учнів музичної школи  Вероніки Корніяченко, Владислави Ракецької і Вікторії Ціпенко ( викладач Алла Чубенко).


Немає коментарів:

Дописати коментар