середу, 30 травня 2018 р.

краєзнавча конференція «Славтесь Лубни величаві»





24 травня  в  міській бібліотеці для дорослих ім.В.Леонтовича відбулася підсумкова краєзнавча конференція «Славтесь Лубни величаві» вихованців гуртків Дитячо-юнацького клубу спортивного орієнтування і туризму  «Валтекс» (директор Григорій Семенюта ) під головуванням методиста Миколи Полонського .
Захід проведений на передодні Всеукраїнського дня краєзнавства з метою поглиблення дослідження та популяризації історії, культури, мови, звичаїв і традицій українського народу, репрезентації практичних здобутків у цьому напрямку, залучення до вивчення та пізнання рідного краю .
VI з’їзд Національної спілки краєзнавців України, який відбувся 23 січня 2017 року, прийняв рішення про встановлення Всеукраїнського Дня краєзнавства та його щорічне відзначення 28 травня.
Відкрила конференцію бібліотекар 2-ї категорії Юлія Давиденко.
Науковий працівник Лубенського краєзнавчого музею Тамара Дяченко розповіла про краєзнавців та дослідників , які внесли вагомий внесок в дослідження посульського краю та побажала всім присутнім наснаги в дослідженнях та пізнанні історії рідної землі.
Доповідачі вихованці  ДЮКСОТ «Валтекс» цікаво та змістовно розповіли про свої роботи.
 Так доповідь Олега Булаха вихованця гуртка «Географічне краєзнавство» на тему «Розріз антропогенових відкладів у кар’єрі села Покровська Багачка як комплексна пам’ятка природи» приємно вразила своїм дослідженням.
Вихованиця цього ж гуртка Єлизавета Яковенко доповіла на тему «Комплексна характеристика річки  Вільшанка».
Влада Ковтун– гурток «Історичного краєзнавства» - тема «Внесок Дмитра Дяченка в архітектуру Лубенщини», Катерина Купрій  - тема «Лубенський верстатобудівний завод. Історія це люди і життя.»
Сергій Захарчук з гуртка «Екологічне краєзнавство» з темою «Гідрологічний заказник місцевого значення “Оржицький”».
Андрій Кабанець, вихованець гуртка «Спортивний туризм» з темою «Лубенський слід архітектора Олексія Бекетова».
«Історичні особистості Лубенщини на сторінках творів Ольги Хало» у виступі Марини Панченко з гуртка «Літературне краєзнавство».
Присутня архітектор Ірина Казакова , Член Національної спілки архітекторів України схвально відізвалась про доповіді гуртківців.
Микола Полонський розповів, що саме в  2018році Українська позашкільна освіта відзначає своє 100-річчя. Так, як офіційним роком її народження
вважається 1918 р., коли український педагог, прозаїк, літературознавець і громадський діяч Софія  Русова очолила Департамент дошкільної та позашкільної освіти в уряді молодої української держави. Методист ДЮКСОТ «Валтекс» підсумував поточний плідний рік та подякував всім учасникам та керівникам гуртків клубу.








































Немає коментарів:

Дописати коментар