середу, 30 травня 2018 р.

"Україна -Німеччина :горизонти освіти і культури"

Міська бібліотека для дорослих  ім. В.Леонтовича  долучилася до проведення Року німецької мови в Україні, провівши 15 травня  годину цікавої інформації «Україна – Німеччина: горизонти освіти і культури», куди  завітали учні ЗОШ №1.
2017-2018-й навчальний  рік президентом України оголошено роком німецької мови в Україні та української мови в Німеччині. Це рішення було ухвалено з метою поглиблення взаємовідносин між Україною і Німеччиною та подальшого розвитку співпраці у галузях освіти та культури між обома країнами.
А гостями заходу цього дня були  спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, лауреат обласного конкурсу «Учитель року- 2011», стипендіат  Goethe Institut Ukraine у 2012р.,2017р. , учитель німецької мови спеціалізованої школи №6 Наталія Нагорна з учнями. Наталія Нагорна поділилася своїми враженнями від відвідин Німеччини, де вона  була на стажуванні  та провела майстер-клас по вивченню німецької мови.
Учениця цієї  ж школи  Катерина Сидорчук провела віртуальну мандрівку по цікавих місцях Німеччини та виконала 52 сонату Гайдна, а учень  Андрій Петренко підготував презентацію «Винаходи німців, що змінили світ». Олексій Токаренко  прочитав німецькою мовою вірш Гейне «Лорелея», а  Катерина  Буканова  виконала пісню «Ich liebe dich» («Я люблю тебе») . Виконала твори німецьких композиторів і  Валерія Черниш.
 Крім того, у читальному залі оформлено книжкову виставку  «Світ німецької літератури».
Провела захід бібліотекар 2-ї категорії Юлія Давиденко.







Немає коментарів:

Дописати коментар