четвер, 3 лютого 2022 р.

Книга Ганни Кревської «Прядиво роду»



 

 

2 лютого у філії №1 Лубенська міська бібліотека для дорослих ім. В. Леонтовича відбулася презентація книги письменниці Лубенщини Ганни Кревської «Прядиво роду».

 Ганна Кревська на літературному небосхилі відома як поетеса, прозаїк, есеїст. Вона є членкинею Національної спілки журналістів України, членкинею Національної спілки письменників України, лауреатом численних лубенських, полтавських, Всеукраїнських літературознавчих, журналістських конкурсів, премій письменників. «Прядиво роду» - це шоста книга письменниці у переліку її творчих доробків. Книга вміщує повісті, історичні оповідання, відтворюючи Полтавщину у XX столітті.


  Участь у презентації книги взяли представники влади, пошановувачі творчого пера письменниці, друзі, товариші, лубенці, котрі поділилися спогадами, що й лягли в основу книги.


  Ганна Кревська розповідала історію написання доробку, що «тяжіє чужим болем», зачитувала уривки з повістей та оповідань, коментувала, пояснювала, зупиняючись на конкретних реальних образах. Участь у презентації книги взяв і її син Всеволод.

Разом з ведучою заходу, завідуючою книгозбірні Світланою Голуб, Ганна Кревська перегортала сторінки своєї книги, надаючи слово родичам героїв її повістей та оповідань. Тож присутні мали можливість поспілкуватись та почути редактора газети «Вісник» Людмилу Бірюкову та її доньку Тамару Бірюкову, рідні яких описана в оповіданні «Шовковиця», послухати Ольгу Хованську, долі її родичів відобразились у оповіданні «Здвиження», Тетяну Гурт – її історія знайшла відбиток у оповіданні «Жайвірка», краєзнавця Івана Лисенка, для якого до болю рідним став твір «Нитка задвоє». Згадали й інших героїв книги, серед яких автор історичних романів Володимир Малик та його родина, Іван Сиса, мешканець села Хорошки, батько директора Публічної бібліотеки імені Володимира Малика Валентини Сьомак.

 Щемливі розповіді перепліталися з вітаннями на адресу письменниці. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко відмітила високу інтелектуально-автентичну манеру письма Ганни Кревської, бажання письменниці донести минувшину до сучасників.

 Ганну Кревську привітали депутат міської ради Катерина Скуратовська, редактор часопису «Лубенщина» Олександр Міщенко, художник Олександр Мірошніченко з дружиною, депутат міської ради, директор опорного закладу «Калайдинцівська ЗШ І-ІІІ ступенів ім. генерал-майора Ф.Д. Рубцова» Сергій Мисник та багато інших пересічних і непересічних лубенців, залюблених у творче слово письменниці. Можна було придбати книгу, сфотографуватися з авторкою та попросити автограф, що робив кожен, хто цього дня став власником доробку Ганни Кревської «Прядиво роду». 


 















 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар