четвер, 17 лютого 2022 р.

Вивчали досвід роботи бібліотек Великої Британії

             

           
  16 лютого  бібліотечні працівники книгозбірні філія №1 Лубенська міська бібліотека для дорослих ім. В. Леонтовича  взяли участь у онлайн-лекції  по обміну досвідом, що проходила у рамках проєкту 
«Охорона здоров‘я та профілактика захворювань через бібліотеки та літературу», який БФ «Бібліотечна країна» впроваджує за підтримки Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».
        

  Завдяки   спікеру  Зорині О'Доннелл, експертці з Великобританії, що  працювала у Раді острова Уайт як керівник програми системної трансформації департаменту громадського здоров’я,  вдалося дізнатися про роботу бібліотек  Великої Британії,  сприяння книгозбірень у напрямку  підтримки  здорового способу життя та профілактики  неінфекційних захворювань у громадах.

Було цікаво почути  і про унікальну програму «Книга за рецептом», ознайомитися з рядом заходів  щодо підтримки психологічного здоровя населення  під час ковід пандемії. Став корисним для слухачів і   досвід реалізації проєктів Healthy Libraries\Здорові Бібліотеки у різних регіонах Великої Британії, що включають у себе і  світлову терапію, і пересувні виставки, і спортивні тренінги у книгозбірнях, і ряд соціальних заходів на зразок «В’язання та розмови», «Чай та газети»,  і партнерство  з неурядовими  організаціями та інше.Бібліотекарі подякували організаторам за цікаву лекцію, досвід та знання, які в пріоритеті кожного працівника книгозбірні.

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар