неділя, 2 жовтня 2022 р.

Вручення літературно-мистецької премії імені Олеся Донченка




1 жовтня у Лубенській міській бібліотеці ім. В. Леонтовича у відбулося вручення  дипломів премії імені Олеся Донченка.

Мета премії, заснованої літобєднанням ім. О.Донченка, що діє при газеті «Лубенщина» - відзначити письменників, літераторів, які пишуть про дітей та для дітей, адже Олесь Донченко – творець української дитячої літератури, ну і, звісно, підтримати юних дослідників з літературознавства та історії рідного краю.

Цьогорічним лауреатам премії у номінації «Художня література для дітей» став лубенець Олександр Ігнатенко за фантазійну повість «Дівчинка-Тінь». Книга з автографом автора  чекає на читачів у книгозбірні. Грошову ж винагороду Олександр спрямує на підтримку постраждалих у російсько-українській війні.

Переможцем у номінації «Дитяча художня та наукова творчість» визнано членів пошукового загону «Архівіст» Лубенської ЗШ №1 (керівник – вчитель англійської мови Євгенія Ільїна). Премії удостоєна наукова робота учнів 8-А класу - Марії Стрекаловської, Поліни Стукан, Софії Стрекаловської «Василь Петрович Милорадович- штрихи біографії».

Дипломи та грошову винагороду лауреатам вручив голова літературного об’єднання ім.О.Донченка, редактор газети «Лубенщина» Олександр Міщенко, побажавши творчій молоді нових літературних та дослідницьких перемог.

Тож окрім дипломів та грошових винагород були щирі оплески, пісня в дарунок від учениці Лубенської ЗШ№1 Сергієнко Анни та книжкові закладки з адресою та логотипом книгозбірні– подарунок від бібліотеки.

Лубенська міська бібліотека для дорослих ім. В. Леонтовича, вітаючи лауреатів, бажає молоді не зупинятись на досягнутому, успішно стартуючи та фінішуючи на літературних та дослідницьких стежках!

 

 










Немає коментарів:

Дописати коментар