четвер, 20 жовтня 2022 р.

Презентація альманаху "Нескорена Україна"


19 жовтня у Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. В. Леонтовича презентовано альманах «Нескорена Україна». Доробок увібрав твори 105-ти авторів з різних куточків України та діаспори і зокрема твори поетів-земляків Ніни Шаварської, Раїси Плотникової, Лариси Галич, Юлії Манойленко, Ольги Рось.  Альманах «Нескорена Україна» - це крик душі українців після повномасштабного вторгнення, гіркий смак війни, зламані людські долі, сльози і віра в перемогу.

      Гості книгозбірні з вуст української письменниці, ведучої ряду мистецьких програм Національної радіокомпанії України  -  радіо «Культура» Ніни Шаварської, дізналися  про  ідею виникнення    альманаху, адже твори мали звучати  на Українському радіо, і, переконані, ще прозвучать, наразі ж лунали у бібліотеці. Пані Ніна декламувала власний доробок «Усім світом промовимо «Ні»» та інші щемні  поезії колег по перу.

      Поетеса  Лариса Галич  віршем «Червнева ніч» тонко і влучно розповіла про війну, материнські сльози та біль, який не вщухає.

       А  от член Національної спілки письменників України Раїса Плотникова віршованим словом дякувала хлопцям на передовій, читала прозові замальовки, що вповні розкривають щирість, працелюбність та патріотизм української нації.

    Подяку і захоплення  поезіями, що ввійшли до альманаху, і стануть для майбутніх поколінь символом правди, мужності і патріотизму висловила заступник начальника Управління культури і мистецтв Оксана Радченко.

   Впродовж презентації  лунали патріотичні композиції на бандурі випускниці Харківської дитячої школи мистецтв  талановитої Юлії Верительникової.

Ми обов’язково переможемо, бо Україна нескорена, її мужністю захоплюються європейці, витримаємо, вистоїмо і ніколи не забудемо «жахіття двадцять другої зими», яке віримо, скоро закінчиться. Слава Україні!

 

 








 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар