четвер, 20 жовтня 2022 р.

Година пам'яті присвячена письменникові Євгену Наумову "Велике лиш на віддалі побачиш"


 

20 жовтня у  Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. В. Леонтовича  вшановували пам’ять непересічного  письменника, журналіста Євгена Наумова, якому  днями  виповнюється 30-років з дня смерті.

Година пам’яті  «Велике лиш на віддалі побачиш» відбулася з ініціативи краєзнавця Сергія  Швецова.  Дружньою  бібліотечною родиною пригадали життєпис письменника, який, переїхавши  з Крайньої Півночі, останні роки життя мешкав на Лубенщині, у селі Засулля. У відеоформаті ознайомилися з творчою спадщиною харизматичного літератора, творчий доробок якого складає  26 книг. 

 Краєзнавець  Сергій Швецов  розповів цікаві моменти біографії письменника, згадуючи перше знайомство з митцем, яке відбулося у період його шкільних років, говорив безпосередньо і про роман «Напіврозпад», цитуючи його уривки. 

Марина Коваленко,  мешканка міста Сєвєродонецьк, викладач української мови та  літератури  прочитала дитячу казку Євгена Наумова «Невдала мандрівка».

Спогадами про  письменника  поділилися поет,  член Національної спілки журналістів України Олександр Печора, краєзнавець Іван Лисенко, які знали його безпосередньо, ветеран педагогічної ниви Лідія Бова, у якої залишилися добрі спогади про Євгена Наумова від тата.

 







 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар