понеділок, 3 жовтня 2022 р.

Година бібліотерапії «Психологічна підтримка у сьогоденні»

 

   


    3 жовтня у рамках проєкту «Охорона здоров’я, профілактика захворювань через бібліотеку та літературу, що   є  складовою україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я»  у Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. В. Леонтовича відбулася година бібліотерапії «Психологічна підтримка у сьогоденні».

Учні волонтерського загону Лубенської ЗШ№3 разом з  керівником  загону  Наталією Костюк  у дружній, невимушеній атмосфері комунікували з психологинею Вікторією Соляник та соціальним працівником Оленою Комаровою, координаторами роботи  мобільної бригади соціально-психологічної підтримки, яка діє в Лубнах. 

Молодь більш ширше дізналась про види насилля, а також почула про ряд мотиваційних дій, які вчасним реагуванням допоможуть убезпечитись від насильства та примусу. Поговорили і про  стреси, їх наслідки та шляхи подолання  депресивного стану, що цілком можливо та реально за рахунок  арттерапії, спортивних занять, наративних практик, на зразок ведення щоденника чи власного блогу. 

Зацікавлення у молоді викликав і облаштований у книгозбірні  куточок здоров’я: сучасні книги, якими у рамках проєкту поповнився бібліотечний фонд, і  які без сумніву   допоможуть поліпшити фізичне та ментальне здоров’я користувачів.














Немає коментарів:

Дописати коментар