четвер, 17 жовтня 2024 р.

 

Виставка з актуальних проблем  «Життя на продаж»

     В Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені Володимира Леонтовича до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 18  жовтня, оформлена виставка «Життя на продаж».

   Торгівля людьми – одне з найганебніших явищ сучасності та найжорстокіша форма порушення прав та свобод людини у XXI столітті. Суспільна небезпека цього виду злочину полягає в тому, що людина стає предметом купівлі-продажу, фактично річчю, яку злочинці можуть купити, продати, віддати під заставу, піддати сексуальній чи трудовій експлуатації, змусити до насильного донорства, вбити.Проблема торгівлі людьми особливо загострилася в Україні після повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави. Ми зіткнулася із катастрофічними гуманітарними і соціальними наслідками (сексуальне насильство з боку військ рф, торгівля людьми, примусове вивезення мирних жителів до рф тощо). Жінки та діти, які змушені покинути Україну, також стикаються з ризиками торгівлі людьми.  

    Кожен має право на захист! Якщо Ви чи Ваші знайомі потрапили в небезпеку - не бійтеся та звертайтеся за такими номерами:

1547 – Гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей

102 – Гаряча лінія Національної поліції України

0 800 213 103 – Контакт-центр системи безоплатної правової допомоги

527 – Гаряча лінія з протидії експлуатації

116 123 – Гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації

116 111 – Національна дитяча гаряча лінія

112 – служба екстреної допомоги в ЄС

     В Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені Володимира Леонтовича до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який відзначається 18  жовтня, оформлена виставка з актуальних проблем «Життя на продаж», яка пропонує користувачам нормативно-правові  акти України та Європи, публікації, художню літературу на цю тему. Закон України «Про протидію торгівлі людьми».

Немає коментарів:

Дописати коментар