четвер, 8 лютого 2024 р.

 

          8 лютого  у Лубенській міській бібліотеці для дорослих імені Володимира Леонтовича відбулася бесіда - діалог  щодо профілактики серцево-судинних, онкологічних захворювань  з лікарем-терапевтом КП "Комунальне некомерційне підприємство Лубенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги"  Максимом Мінченковим. 

Представила модератора заходу, що проходить у рамах проєкту «Бібліотеки за здоровий спосіб життя», завідуюча книгозбірні Світлана Голуб.

          Наразі  стартував тиждень Всесвітньої боротьби проти раку, тож  доцільною стала інформація   лікаря-терапевта щодо  попередження онкологічних захворювань, недуги, що є однією з найбільших медичних проблем людства.

          Крім того, користувачі  бібліотеки  дізналися багато змістовної, корисної інформації як убезпечитися від  ряду  актуальних на сьогодні захворювань, поліпшити свій фізичний стан та  загальне самопочуття  на яке впливає багато чинників, таких як здорове харчування, спосіб життя, рухливість.

          Учасники бесіди  розшили свої знання щодо усталених норм   показників тиску та частоти серцевих скорочень, різновиду аритмій,  болю в ділянках серця, що може бути пов’язано з неврологічними захворюваннями.         

Взяли до уваги  і вислів «Китайці шукають  захворювання на дні тарілки», тож  разом з лікарем-терапевтом Максимом Мінченковим  наповнювали тарілку  здорового харчування  продуктами, які містять білок,  кальцій,  калій, магній. Дізнались про корисні  властивості   таких фруктів  як ківі, хурма, яблука, банани, гранат.

        Дієво поспілкувавшись з лікарем та занотувавши ряд  рекомендацій, харчовий  раціон користувачів  книгозбірні точно зміниться і у ньому, безперечно, з’являться  як червоний  буряк, так і  страви з гарбуза, вінегрет, риба, ковбаса-кров’янка та багато іншого, що  сприятиме підвищенню імунітету, показникам гемоглобіну, а, отже,  відмінному самопочуттю.

 Книгозбірня  дякує керівництву КП "Комунальне некомерційне підприємство Лубенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" за співпрацю,  лікарю-терапевту Мінченкову Максиму Сергійовичу -  за змістовну лекцію та  у  рамках проєкту «Бібліотеки за здоровий  спосіб життя» продовжить  цікаві інвенти, пов’язані зі здоров’ям!

Немає коментарів:

Дописати коментар